Facebook Twitter help Feedback
  • Nu registreren!
  • Wachtwoord vergeten?
  • Inloggen

Kalifornia (1993)

Brain Kessler is gefascineerd door seriemoordenaars. Voor het schrijven van een boek over seriemoordenaars, reist hij samen met zijn vriendin rond om de plaatsen waar moorden hebben plaatsgevonden, te bezoeken. Zijn vriendin fotografeert daarbij de (oude) ´plaatsen-delict´.

Early Grace en zijn vriendin Adéle wonen in een trailer. Adéle is simpel, labiel en toegeeflijk aan Early. Early neemt nergens verantwoordelijkheid voor (geen werk volhouden) en gebruikt grof geweld in conflictsituaties.

Brian en zijn vriendin worden neergezet als een ´yuppen-stel´. Tot groot genoegen van de verveelde Carrie wil Brian naar California, ze besluiten via een advertentie een ander stel te zoeken om mee naar California te toeren. Zo komen ze in contact met Early en Adéle.

Al snel ziet Carrie het niet meer zitten. Ze ergert zich aan het asociale gedrag van Early en onder invloed van Early is Brian ook aan het veranderen. Zo neemt hij voor het eerst een pistool ter hand om te leren schieten, iets wat tegen Carrie haar haar waarden indruist.

Later blijkt dat Carries wantrouwen ten opzichte van Early terecht is, hij pleegt een reeks gewelddadige moorden en berovingen en gijzelt uiteindelijk zelfs enkele mensen. Adéle overleeft het drama niet, nadat ze Early een klap met een cactus heeft gegeven eindigt ze dood in de tuin.

Speelduur: 1 uur en 57 minuten
Thriller, Drama, Misdaad
advertentie
Kalifornia
  • Geen trailer beschikbaar

Andere sites

IMDB
6.7

Laatst bijgewerkt

  • 9 februari 2014 om 19:52