Facebook Twitter help Feedback
  • Nu registreren!
  • Wachtwoord vergeten?
  • Inloggen

Once Upon a Time in Mexico (2003)

Cultregisseur Robert Rodriguez presenteert het laatste hoofdstuk van zijn Desperado-trilogie "Once upon a Time in Mexico". Het is een gruwelijk sprookje over bloedwraak, een vervolg op, Desperado, waarin we kennis maakten met Antonio Bandera’s vuurspuwende gitaar en zijn oogverblindende geliefde Salma Hayek. Het verhaal is in deze spetterende film minder belangrijk dan, de actie.

De kogels vliegen in het rond, de slachtoffers worden eerst nog enkele meters door de lucht geslingerd, alvorens ze in het zand bijten., Robert Rodriguez is een persoonlijke vriend van Quentin Tarrantino en deze vriendschap heeft zeker invloed op de films van Rodriguez. In Once upon a Time in Mexico zijn het o.a. de ijzersterke acteurs die de actiescènes tot een bijzonder boeiende film verheffen.

Antonio Banderas is nog altijd El Mariachi die, uit wraak op de, moord op zijn vrouw (Salma Hayek) en dochtertje, bereid gevonden wordt een staatsgreep te verijdelen. Hij wordt hiervoor benaderd door de excentrieke CIA-agent Sands, een rol waarin de, populaire acteur Johnny Depp schittert. Andere karakter filmsterren zoals Willem Dafoe en Mickey Rourke zorgen voor extra pit in de bijrollen.

En dan is er nog Enrique Iglesias als de broer van El! Een voltreffer voor wie houdt van sterke actie zonder moraliserende bijsmaak. In de extra’s zien we hoe Rodriguez werkelijk alle onderdelen van zijn film zelf in handen heeft gehad. In zijn homestudio ontwikkelde hij zelf de muziek en verzorgde hij alles tot in de kleinste details.

Speelduur: 1 uur en 42 minuten
Thriller, Aktie
advertentie
Once Upon a Time in Mexico
  • Geen trailer beschikbaar

Andere sites

IMDB
6.3

Laatst bijgewerkt

  • 9 februari 2014 om 19:52